De Tiny-A is een energieneutraal, volledig elektrisch, duurzaam, flexibel en uitbreidbaar huis met een woonoppervlak van 50m2.

 
 
 
 
 
 
 
1 /7
 • Locatie

  Alseïdenstraat Almere

 • Oppervlak

  50 m2

 • Oplevering

  2017

 • Aannemers

  Jelle Goedhart Bouw, Tuska Interieurbouw

Wat is een huis? Wat heb je nodig om te wonen? Een dak boven je hoofd, dat is eigenlijk het belangrijkste. De Tiny-A is precies dát, een dak, het goedkoopste bouwelement dat er is, verankerd aan een funderingsplaat.

De Tiny-A heeft een tiny oppervlak van 50m2 maar een genereuze ruimte dankzij de vrije hoogte onder het dak van zeven meter. Eén groot meubel organiseert het interieur en combineert zowel kast, keuken als trap. Bovenop de keuken en de badkamer is een intieme mezzanine waar je kunt slapen of werken. De hoge kamer met verdiepingshoge pui is een flexibele leefruimte. Dankzij de kast en opklapbare tafel heb je maar een paar meubels nodig.

De Tiny-A is volledig elektrisch, energieneutraal en duurzaam. Vijftien zonnepanelen zorgen voor alle benodigde energie voor de infrarood vloerverwarming, de balansventilatie, de E-shower en de Quooker. De Tiny-A is sleutelklaar of als casco te koop.

 
Tiny-A is opgebouwd uit standaard dakelementen
verschillende koppelmogelijkheden
50 m2 + 35 m2 Tiny-A gekoppeld tot 85 m2
links Tiny-A mini, rechts standaard Tiny-A
1 /5

DaF-architecten heeft Tiny-A samen met producenten ontwikkeld.

De Tiny-A is een van de winnende concepten bij de ideeënprijsvraag Bevrijd Wonen, die de gemeente Almere in 2016 organiseerde. Winnen betekende dat we een kavel op het terrein van Bouwexpo Tiny Housing konden kopen van de gemeente om het ontwerp in eigen beheer te realiseren.
Het is het eerste Tiny huis dat energieneutraal is en voldoet aan het Nederlandse bouwbesluit. Unilin, Jowitherm, Hamwell, Quooker, De Hoop Pesko, Velux, KiesZon, Zehnder, Mosa en Artigo hebben met hun vakkennis en in natura bijgedragen aan deze technisch uitdagende ontwikkeling.