Labyrint, fascinaties in beeld
  • data
  • tekst

Labyrint, fascinaties in beeld

In tentoonstellingsruimte van kindermuseum Villa Zebra tonen een jaar lang 10 kunstenaars hun werk mét het bijbehorende denk- en maakproces. Soms gaat het om 3d, soms 2d, soms fysiek, soms digitaal werk. Om al deze verschillen te ordenen en de ervaringen te concentreren is er een ruimtelijk grid gemaakt op basis van de stramienlijnen van het gebouw. Dit grid is low-budget opgebouwd uit een gezamelijke ateliervloer van steigerplanken met daarop het bestaande wandensysteem en 100 standaard binnendeuren. Binnen dit grid kregen de ruimtes een eigen maat, uitstraling en invulling. Tussen de verschillende kamers zijn hier en daar kijkgaten en doorsteekjes toegevoegd. Dit ruimtelijk grid van kunstenaarsateliers kan daarmee systematisch én dwalend ontdekt worden. Uiteindelijk heette de tentoonstelling dan ook: Labyrint!

 

Kunstenaars: Erik de Bree, Hillegon Brunt, Carel van Hees, Jeroen Kuster, Katja Mater, Navid Nuur, Koen Taselaar, Wouter van Reek, Isabelle Wenzel, Rutger Zuydervelt.

foto's: Hester Blankestijn en DaF-architecten


In tentoonstellingsruimte van kindermuseum Villa Zebra tonen een jaar lang 10 kunstenaars hun werk. De expositie is ontworpen op basis van het grid van het gebouw en het prachtige uitzicht op de Maas.

Opdrachtgever: Villa Zebra, Jolanda Bouman

Status: opgeleverd

Ontwerp: 2014

Opdracht: 2014

Expositie periode: 13 december 2014 t/m 17 mei 2015

Oppervlak: 300 m2

Programma: expositie

Grafisch werk: Art Collart Office 

Bouw: Decoratelier Vorm & Decor

foto's: Hester Blankestijn en DaF-architecten