Augmented Reality app voor Nijmegen
  • data
  • tekst

Augmented Reality app voor Nijmegen

DaF-architecten maakt met Zicht online, Twnkls en Biqini op dit moment een Augmented Reality app voor de vestingstad Nijmegen. Augmented reality is een veelbelovende techniek om cultuurhistorie op locatie tot leven te brengen. Hierbij wordt een digitale laag met behulp van smartphone of tablet over de werkelijkheid heen geprojecteerd. Het is de bedoeling het onzichtbare verleden van de plek rond het Hunnerpark te doen herleven en de oude structuren ook voor de toekomst onderdeel van de plek te laten zijn. Begin 2013 zal een "proof of concept" in het veld getest worden.

De in 1874 ontmantelde stadsmuur van Nijmegen was eeuwenlang het kader waarbinnen de stad zich afspeelde. Na de ontmanteling werden mooie promenades op die plek gemaakt. Deze belangrijke grens willen we op twee verschillende schaalniveaus zichtbaar maken. Ten eerste de gehele stadsmuur vanaf de Waalbrug, om beeld te geven van de totale omvang. Ten tweede zoomen we in op een detail uit deze muur: de Hunnerpoort. Hierbij gaat het om de poort als overgang en afsluiting. Reconstructie wordt versterkt middels tijdsbeelden met audio en animatie.

Samenwerkende partijen: Zicht online,
Twnkls, gespecialiseerd in Augmented Reality en
Biqini, gespecialiseerd in animatie en interactie

 

DaF-architecten maakt met Zicht online, Twnkls en Biqini op dit moment een Augmented Reality app voor de vestingstad Nijmegen.

Locatie: Nijmegen

Status: opgeleverd

Ontwerp: 2012

Oplevering: 2015

In samenwerking met: Zicht online, Twnkls en Biqini

vorige / volgende project