Paviljoen Plaswijckpark
  • data
  • tekst

Paviljoen Plaswijckpark

Dit paviljoen met een snoep- en ijskiosk en een aantal toiletten is tevens een miniatuur perron voor het treintje van het park. Het is een tijdelijke oplossing voor een voorziening die in de nabije toekomst zal worden gerealiseerd. Het gebouw bestaat uit 3 donkergroene standaard containers waar omheen een constructie van onbehandeld vuren is gedrapeerd. Alles is afgewerkt mat smalle horizontale latten die de richting benadrukken van de uitkragende luifels en het perron. Ook filteren zij op een verassende wijze het invallende zonlicht.
Ondanks dat de constructie tijdelijk is en niet veel mocht kosten, ziet het er verzorgd en af uit. Een opvallende aanwinst voor de paviljoenreeks die het historische park zo kenmerkt.

Uitkijk-, toilet- en snoepkiosk in het Plaswijckpark.

Locatie: Plaswijckpark, Rotterdam

Opdrachtgever: Stichting Plaswijckpark

Ontwerp: 2002

Oplevering: 2002

Bouwsom: € 11.590,-

Aannemer: Van der Sluis, Rotterdam

vorige / volgende project
gerelateerde projecten: