Medisch centrum Polseweg
  • data
  • tekst

Medisch centrum Polseweg

Van een kleine dorpspraktijk naar een toekomstgericht gezondheidscentrum

 

Met de nieuwe huisvesting aan de Polseweg in Huissen komen twee huisartsenpraktijken, apotheek, psycholoog, fysiotherapie, podotherapie, ceasartherapie en een prikpost samen onder één dak.

 

Van de buitenkant heeft het pand een ingetogen karakter waardoor het goed past in de landelijke omgeving. Wanneer je het pand binnen komt verandert het in een ruime, lichte en open ruimte: dat is het atrium die de ruimte vult tot aan de nok van het dak.

 

Alle werkplekken, wachtkamers en balies zijn direct te vinden te vinden vanuit het atrium. Er is gedacht aan licht, kleur, mooie afwerking tot in de details, duurzame materialen, aan goede faciliteiten en voldoende ruimte zodat ook mensen met een rolstoel zich gemakkelijk door het pand kunnen bewegen.

 

Die ruimte speelt op meerdere manieren een belangrijke rol: naast dat het aangenaam is om in te vertoeven, is er ook veel ruimte vrijgemaakt voor het personeel: ruime spreekkamers, voldoende bergruimten, meerdere extra ruimtes voor de assistenten, zodat het werk voor ieder personeelslid professioneel en in rust kan gebeuren. Ook aan het klimaat binnen is veel aandacht besteed en is per kamer instelbaar.

 

Voor de patiënten is de functionaliteit van het pand belangrijk: de lijnen zijn kort, van huisarts naar apotheek, of van huisarts naar therapeut, van buiten naar binnen en viceversa.

 

Huisarts T. Bakker:"Er is letterlijk licht en ruimte gekomen. Een verademing in vergelijking met de oude locaties. Functionaliteit was natuurlijk een eerste vereiste, de vormgeving draagt hieraan bij, maar voegt daar ook nog enorm aan toe. Ook al is de organisatie groter geworden, er is nu meer rust en ruimte voor zowel de patiënt als het personeel."

Van een kleine dorpspraktijk naar een toekomstgericht gezondheidscentrum
Met de nieuwe huisvesting aan de Polseweg in Huissen komen twee huisartsenpraktijken, apotheek, psycholoog, fysiotherapie, podotherapie, ceasartherapie en een prikpost samen onder één dak.

Locatie: Polseweg, Huissen

Opdrachtgever: B.W. Diepenmaat

Status: Opgeleverd

Ontwerp: 2013

Opdracht: 2012

Oplevering: 2014

Oppervlak: 800 m2

Programma: Apotheek, Huisartsenpraktijk, Diëtist, Podotherapie, Psycholoog

Bouwsom: €1.100 000

Samenwerkingen: Tuska Interieurbouw, Megens BV, Shock installaties

Aannemer: B.F. van Tienen Aannemersbedrijf B.V.

Constructeur: Ingenieursburo Budel BV.

Installaties: Klimaatgroep Nigtevecht B.V.

Projectteam: Daan Bakker, Polle Koks, María Mezquita Vidal, Dan Naylor