Het Kasteel
  • data
  • tekst

Het Kasteel

Het Kasteel is een wereld voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Het gebouw was oorspronkelijk een huishoudschool. Als eerste is de schoolleiding naar het bijgebouw verbannen. Vervolgens is de bestaande begane grond verdieping opengebroken. Het werd een straat met verkeerslichten, auto's, parkeermeters en meer. Daarna is de helft van de tweede verdieping weggezaagd en zijn twee doolhoven gemaakt: één verticaal in het voorgebouw; de buitenschoolse opvang, het andere horizontaal in het achtergebouw, het kinderdagverblijf.

Soms lijkt het of het gebouw oneindig complex is, soms verschijnt het open en onbeschaamd. Het kan gedurende twaalf jaar groeien in het hoofd van het kind. Er zijn ruimten van een meter, tien centimeter en tien meter hoog. Er zijn vieze ruimten, zachte muren, schone, grappige of onbegrijpelijke dingen. Het is een wereld van gevaar, comfort, risico, spanning en huiselijkheid.

Kinderopvang het Kasteel Soest

Opdrachtgever: Stichting Kindercentra Soest

Oplevering: 1992

Bouwsom: € 250.000,- incl. installaties

Samenwerkingen: Kirsten van den Berg, Ton Venhoeven, Mirjam Galjé, Matthijs Bouw

Aannemer: Van den Hengel

Constructeur: Arie Brands Nieuw Vennep

Projectteam: Daan Bakker, Kirsten van den Berg, Ton Venhoeven, Mirjam Galjé, Matthijs Bouw

vorige / volgende project
gerelateerde projecten: