Landal GreenParks
  • data
  • tekst

Landal GreenParks

Natuurlijk Landal !
Vanaf de jaren 70 heeft de firma Obdeijn ongeveer 2000 vakantiebungalows gebouwd in verschillende types verspreid over de diverse Landal vakantieparken. Qua schaal en positie passen de huisjes goed in de prachtige bosrijke omgeving maar ze raken gedateerd en missen een krachtig karakter. Technische renovatie is nodig en tegelijkertijd dient ook de uitstraling en positionering te worden aangepakt, zowel binnen als buiten. Dit alles dient te passen in een beperkt budget en in een strakke planning op basis van verhuurschema’s. Nadrukkelijk uitgaande van de bestaande bungalows zijn ontwerpen gemaakt van mogelijke ingrepen, oplopend in zwaarte, complexiteit en investering. Allen op basis van 5 overkoepelende ideeën:

Boshuis
De bestaande bungalow is te veel een mini versie van het gemiddelde Nederlandse huis. Ook ontbreken elementen tussen landschap en interieur. Door kleuren te veranderen en houten accessoires toe te voegen wordt de bungalow meer een boshuis.

Binnen & buiten
De bestaande bungalow is klein maar uitbreiden is te ingewikkeld en kostbaar. Door interieur en exterieur met behulp van verschillende elementen te verbinden wordt de bungalow als groter ervaren.

Ruimte maken
De bestaande bungalow is opgebouwd uit veel verschillende kamers waardoor het kleiner lijkt. Door plafonds te verwijderen en kamers te openen, combineren en te verbinden wordt ruimte gewonnen.

Minder is meer
De bestaande bungalow is vol met verschillende vloeren, meubels en kleuren. Door meer eenheid en minder elementen wordt ruimte gemaakt.

Duurzame details
Het bestaande bungalow is gedateerd en wat saai in detail. Nieuwe vaste elementen zijn tijdloos, materialen zijn natuurlijk en details zijn simpel, eenvoudig vervangbaar en ‘groen’.

Uiteindelijk zijn een aantal elementen gekozen en getest in 2 voorbeeld bungalows. Deze dienen als basis voor de verdere aanpak van de gehele reeks.

Renovatie & herpositionering van ± 2000 vakantiebungalows

Locatie: Eerbeek, Hoenderloo en diverse andere vakantieparken

Opdrachtgever: Landal GreenParks

Status: in uitvoering

Ontwerp: 2009

Opdracht: 2009

Oplevering: vanaf 2010

Programma: renovatie en herpositionering van ± 2000 vakantiebungalows

Aannemer: Fluit, Hoenderloo / Wits vastgoedonderhoud / Secoff / Recreapark / Alno Keukens

vorige / volgende project
gerelateerde projecten: