Huis in het bos
  • data
  • tekst

Huis in het bos

De opdrachtgever kocht het huis in Berg en Dal vanwege de enorme tuin van 800 m2 die uitloopt in een bos en vanwege de prachtige kersenbomen. Met de verbouwing en uitbouw wordt het huis geopend naar de tuin. Het studeerhuis komt achterin de tuin en is een plek voor afzondering en concentratie. De voormalige doorzonwoning wordt ingrijpend getransformeerd door de organisatie een kwartslag te draaien; aan de straat een rommelkamer en een bijkeuken. De centrale zone bevat de keuken, de eetkamer en de logeerkamer. Verlaagd in de uitbouw is op het niveau van de tuin de nieuwe woonkamer.

De materialisatie van woonkamer, berging en tuinkamer versterkt de relatie met de tuin. De vrijstaande kolommen zijn ongepelde boomstammen. De aluminium pui is maximaal te openen. De twee eikenhouten treden tussen eetkamer en woonkamer zijn de centrale speel-en zitplek van het huis geworden, met zicht op de tuin.
Het tuinhuis is in eigen beheer gebouwd uit 100% eiken. De buitenhuid is bekleed met onbekantrechte, ruwe planken. De binnenkant (vloer, wanden, en plafond) met brede vloerdelen. Bureau en boekenplanken zijn als één geheel opgetrokken uit hetzelfde materiaal.

Verbouwing van een woonhuis met aanbouw, berging en een tuinhuis (studeerkamer)

Locatie: Berg en Dal

Opdrachtgever: familie van Crevel

Status: opgeleverd

Ontwerp: 2002

Oplevering: 2002

Oppervlak: 120 aanb. 20 tuinh. 12 schuur

Programma: Verbouwing van een woonhuis met aanbouw, berging en een tuinhuis (studeerkamer)

Bouwsom: 150.000,-

Aannemer: H.J. Giesbertz b.v., DaF-architecten