tiny-A
  • data
  • tekst
  • pdf

tiny-A

De Tiny-A is een all-electric, energieneutraal, duurzaam, flexibel en uitbreidbaar huis met een woonoppervlak van 50m2. We bouwen onze eerste Tiny-A in Almere Poort. Tiny-A is onderdeel van Tiny-house Bouw-expo Almere

 

Wat is een huis? Wat heb je nodig om te wonen? Een dak boven je hoofd, dat is eigenlijk het belangrijkste. Ruimte om te leven, alleen of met iemand anders. Tiny-A is precies dat, een dak - het goedkoopste bouwelement dat er is, verankerd aan een funderingsplaat. Het geheel is licht, goedkoop en stabiel. En onder dat dak? Daar zit een ruimte van zeven meter hoog die je je eigen kunt maken, kunt vol zetten of juist leeg houden. Zoals je leeft, zo is de inrichting van je huis.


Archeologische inspiratie

Vlakbij de plek van het huis ligt onder de grond een kamp van jagers-verzamelaars uit de steentijd. Die mensen woonden in een eenvoudige hut zolang ze hier voedsel en droge voeten hadden en dan trokken ze weer verder. Deze nomadische manier van leven op een moderne manier vertaald is waar het Tiny House project over gaat. Al ben je nog zo mobiel, het Tiny House is je eigen hut op een fijne stek. Stadsjutten en recyclen zijn de nieuwe vormen van jagen verzamelen. Het huis biedt ruimte voor verzamelingen.

 

Arcadië NL

Tiny houses staan vaak in arcadië: vrij in het groen, zonder buren of stedenbouw. Maar in Almere is maar 100 m2 beschikbaar! Het huis past zich dus aan, is gesloten aan 2 zijden waardoor de rand van de kavel kan worden opgezocht. Zo is de tuin en de privacy maximaal. En de buren kunnen hetzelfde doen.


Almere tussen groen en stad

Almere is gebouwd van huizen, kleine en grote die gegroepeerd zijn in kernen. Tiny-A is een typisch Almeers huis, individueel maar toch in een groep. Het Arcadie van Almere is de groene buitenruimte die de kernen scheidt en doorloopt in de omliggende polder. Almere verbindt het hele kleine (huis) met het zeer grote (polderlandschap).


Autonoom

Vrij en autonoom zonder de ballast en de zorg van veel bezit en hypotheekschuld. Tiny-A  is goedkoop, maar biedt wel de ruimte om een eigen plek te maken. De hoogte geeft de flexibiliteit om in te richten, te bouwen en te klimmen in je eigen ruimte. Wees de ontdekker van je eigen universum.


Aanpassen en meten

Het huis heeft een natte ruimte met een wc en een keuken. Daarboven kun je slapen. De modulaire kastenwand biedt een enorm potentieel aan opbergruimte. Of kan het een stapelbed zijn voor twaalf vrienden? De kast is een uitnodiging om zelf je eigen ordening te scheppen en spullen om je heen te verzamelen. Als de kast vol is biedt ze privacy.


Aarden op je stek

Wat heb je nodig om te aarden? De buitenruimte voor je huis is klein maar je kan er de omgeving scheppen die je zelf wil. Je kunt in de 60m2 voortuin een bloemen-idylle maken maar ook samen met de buren een collectieve groene ruimte opzetten waar je gezamenlijk van profiteert. 


A-house Almere

Een prototype voor een permanente kavel. Gesloten aan 2 kanten voor maximaal tuingenot. Een lichte, goedkope, goed geïsoleerde scharnierkap van simpel vuren. Geplaatst op een plaat schuimbeton die goed isoleert en dure (paal-)fundering overbodig maakt. De massa van het dikke pakket schuimbeton werkt ook als warmte/koude buffer. De hoge ruimte en slimme ventilatie voorkomt te grote opwarming in de zomer. En natuurlijk zonnepanelen en wateropvang. Innovatief met beproefde ingrediënten en daardoor betaalbaar.

De Tiny-A is een all-electric, energieneutraal, duurzaam, flexibel en uitbreidbaar huis met een woonoppervlak van 50m2. We bouwen onze eerste Tiny-A in Almere Poort. Tiny-A is onderdeel van Tiny-house Bouw-expo Almere

Locatie: Almere

Status: in uitvoering

Ontwerp: 2016

Oplevering: oktober 2017

Oppervlak: 50 m2 (kavel 107 m2)

Aannemer: Jelle Goedhart Bouw


Sponsoren:

Dakplaten, binnen en buitenwanden: Unilin

Fundering: de Hoop Pekso

Hout in Gevel: Firmowood

Zonnepanelen: KiesZon

Dakramen: Velux

Vloerverwarming: Jowitherm

Vloerafwerking: Artigo

Badkamer afwerking: Mosa

Heetwater: Quooker

Luchtbehandeling: Zehnder

Douche: E-shower Hamwell

vorige / volgende project