Aanbouw aan voormalige NS dienstwoning
  • data
  • tekst

Aanbouw aan voormalige NS dienstwoning

Dit sympathieke huis is ontworpen door dezelfde architect als het nabijgelegen station: Schelling. Het huis heeft een
fantastische tuin maar is zelf klein, hokkerig en technisch en esthetisch aan een opknapbeurt toe. Om het gebouw zo min mogelijk aan te tasten wordt er aan de achterzijde een aanbouw geprojecteerd. Deze aanbouw volgt de contouren van het bestaande huis, maar neemt qua formaat telescopisch af. Het heeft een schuin overstekend dak met bitumen, net als het moederhuis. De ramen hebben dezelfde maat en kleur en het hekwerk op het balkon is zoals het balkonhek van het moederhuis. De nieuwe gevel wordt opgetrokken uit gecementeerde bakstenen.

Aanbouw aan voormalige NS dienst woning en esthetisch en technisch opknappen van het pand, met behoud van het oorspronkelijke uiterlijk.

Locatie: Oosterspoorplein 5, Amsterdam (station Muiderpoort)

Opdrachtgever: Familie Colenbrander

Opdracht: 2005

Oplevering: 2006

Oppervlak: 24 m2

Programma: verbouw gehele woning + aanbouw met keuken en 2 slaapkamers.