Park Meerland genomineerd voor Dirk Roosenburgprijs

Park Meerland genomineerd voor Dirk Roosenburgprijs

11 april 2011 - Eén keer in de twee jaar wordt in Eindhoven de Dirk Roosenburg prijs uitgerijkt.
Vandaag zijn de nominaties voor 2011 bekend gemaakt. Het park Meerland en zijn bruggen is één van de acht genomineerde projecten.

Project: Park Meerland
Ontwerp: Atelier Dutch, Almere e.a.
De laatste fase van Park Meerland is nog niet opgeleverd, toch wil de nominatiecommissie met de nominatie nu al de aandacht vragen voor de ruimtelijke kwaliteit van het park en het publieke belang ervan voor Eindhoven. Het park wordt genomineerd inclusief de bruggen (DaF-architecten) en het pompgemaal (Van Helmond|Zuidam architecten). Het park in zijn geheel is indrukwekkend en enorm van omvang. Gezamenlijk vormen de projecten een uniek ontwerp dat een grote meerwaarde oplevert voor de VINEX-locatie Meerhoven. Het plan verbindt de woongebieden eromheen. Er wordt al volop gerecreëerd door bewoners en bezoekers. De opportunistische en strategische manier waarop het ontwerp voor het park mee beweegt met de ideeën over VINEX is sterk.

Dirk Roosenbrugprijs:
De Dirk Roosenburgprijs heeft als doel de kwaliteit van de gebouwde omgeving te bevorderen door middel van openbare discussie. De prijs wordt toegekend aan een uitgevoerd project binnen de grenzen van de gemeente Eindhoven in de periode maart 2009 t/m maart 2011. Daarbij telt de kwaliteit van het project zelf, maar ook de bijdrage die het levert aan de beleving, bruikbaarheid en identiteit van de stad. Naast opgeleverde gebouwen kunnen ook civiele werken, ontwerpen voor openbaar groen en pleinen genomineerd en bekroond worden.

Publieksprijs:
In de maand juni komt een speciale stemwebsite online waar het publiek op een favoriet project kan stemmen. Informatie hierover verschijnt op deze website.

Jurering en bekendmaking:
De jury bezoekt op maandag 30 mei 2011 de genomineerde projecten. De bekendmaking van de winnaar van de Dirk Roosenbrugprijs 2011 en van de winnaar van de publieksprijs vindt plaats op: vrijdag 24 juni 2011, Klokgebouw Eindhoven.

www.architectuurcentrumeindhoven.nl

 

vorige / volgende bericht
gerelateerde projecten: