Interpretatiekader voor de Romeinse Limes

Interpretatiekader voor de Romeinse Limes

Het Interpretatie Raamwerk is bedoeld om vrijwilligers, ondernemers, gemeentes en musea te helpen door​ het ​aanbieden van een inhoudelijk kader​ ​voor  ​hun​ ​eigen publiekspresentaties over de Romeinse Limes.​ ​

​Daarmee wil het bijdragen aan het nog veel meer  betrekken en  inspireren van het brede publiek bij de vele projecten en initiatieven langs de Limes.

Het Interpretatie Raamwerk biedt straks de verhaallijn van de Limes in zijn rijkheid en nuances en geeft een overzicht van welke verhaallijnen waar sterk vertegenwoordigd zijn. Bovendien verbindt het interpretatie raamwerk in de geest van UNESCO de unieke thema's van de Nedergermaanse Limes aan de maatschappelijke vraagstukken en trends van onze tijd en draagt het bij aan de waardering van de eigen leefomgeving.


Limes locaties kunnen sterker worden gepositioneerd met een uniek en verr​assend verhaal dat past bij wat ​u​ er kan zien en beleven en aansluit bij wie de plek gebruikt en bezoekt. Met een uitgekiende verhaallijn wordt de consistentie van de Limes als geheel verbeterd. De Limes is immers een grote regionale,​ nationale en internationale structuur die lokaal te genieten is.

Het Interpretatie Raamwerk komt enerzijds voort uit de UNESCO-nominatie. De wetenschappelijke 'Outstanding Universal Values' die Eric Graafstal en Willem Willems met de Duitse partners hebben vastgesteld zijn de basis waar het Interpretatie Raamwerk op gebouwd wordt.

Anderzijds zijn de ervaringen met publiekspresentatie vanuit het veld leidend voor hoe we het Raamwerk uitbouwen.

Opdrachtgevers: de Nederlandse Limes Samenwerking en De Stichting Romeinse Limes Nederland.

​Het team bestaat uit:

​Catherine Visser, DaF-architecten, projectleider
Annelies Koster, archeologist en curatot Museum Het Valkhof
Tom Hazenberg, archeologist
Freek Hasselaar, DOMunder - KNHM
Nigel Mills, IF Hadrian Wall, externe adviseur, UK

 

vorige / volgende bericht